سقف عرشه فولادی

سپس به محل پروژه منتقل میشوند و به وسیله ی بالابر ها (جرثقیل) و به کمک کارگران ورقه ها را روی اسکلت سقف در هر طبقه قرار میدهند.

با پیشرفت صنعت ساختمان‌سازی، استفاده از متریال‌ها و روش‌های سنتی که خیلی وقت‌گیر و همچنین پرهزینه بوده‌اند تقریبا کنار گذاشته شده است از این‌رو امروزه ساخت و اجرای ساختمان‌ها و بناهای مختلف با سرعت بیشتری قابل اجرا می‌باشد. علاوه‌بر اینکه هر یک از اجزای ساختمان‌ مدت زمانی را برای ساخت و اجرا به خود اختصاص می‌دهند یکی از اجزای ساختمان که مدت زمان بیشتری را برای ساخت و اجرا به خود اختصاص می‌دهد، سقف ساختمان می‌باشد.

سقف عرشه فولادی است هشت عنصر اصلی تشکیل شده است که عبارتند از:

طراحی با استفاده از این فرضیات، اقتصادی‌ترین حالت را نتیجه خواهد داد، به این دلیل که موجب کاهش آرماتور محاسباتی مقطع خواهد شد.

پودر سخت کننده که از سنگ دانه هایی مقاوم ساخت شده است باعث ایجاد یک سطح بسیار مقاوم در برابر خوردگی، سایش و ترک می شود ضمن اینکه سطح ایجاد شده به وسیله این پودر سطحی یکدست و بدون خلل و فرج است. مقاومت فشاری ۲۸ روزه این مواد حدود ۲۷۰ نیوتون بر میلیمتر مربع می باشد.

طول ورق‌های گالوانیزه به‌کاررفته در سقف‌های عرشه فولادی نیز تا حدود زیادی به طول دهانه‌های سقف ساختمان بستگی دارد.

نکته: آج، یک مولفه اختیاری در ساخت ورق فولادی است. به منظور ایجاد اتصال و درگیری بین بتن و ورق فولادی، برجستگی و فرورفتگی‌هایی را بر وی جان یا بال‌ها ایجاد می‌کنند.

به زبان ساده

این نوع سقف‌ها برای سقف‌هایی مناسب است که کم شیب، صاف یا طاق دار باشد. شهرت این سقف به دلیل برخورداری از مقاومت بالا، وزن پایین و هزینه‌ی مناسب اجرای آسان است.

همانطور که می‌دانید آخرین مرحله از اجرای سقف عرشه فولادی، اجرای عملیات بتن‌ریزی می‌باشد. زمانی که عملیات بتن‌ریزی در سطح وسیعی انجام می‌شود اگر بتن در شرایط هوایی قرار داشته باشد که به طور ناگهانی تغییر دما اتفاق بیافتد، پس از اینکه بتن سخت شد دچار ترک‌ خوردگی می‌شود از این‌رو برای جلوگیری از ترک‌خوردگی بتن در اثر تغییر شرایط هوای ناگهانی از میلگردهای حرارتی استفاده می‌کنند.

بتن مورداستفاده در سقف عرشه فولادی تفاوت خاصی با دیگر بتن‌های به‌کاررفته در سقف‌های معمولی نداشته ولی باید دانست که تا حد امکان نباید از بتن‌های سبک و با مقاومت فشاری پایین استفاده کرد.

در بخش قبلی، اجزا تشکیل دهنده سقف عرشه فولادی را معرفی کردیم. در این بخش، مراحل و دیتیل اجرایی سقف عرشه فولادی را توضیح می‌دهیم.

ناگفته نماند که جنس مصالح به کار رفته در این سیستم از جنس ورق عرشه گرفته تا بتن رویه در استحکام و عمر مفید سازه‌هایی که از این سیستم بهره می‌برند بسیار مهم است.

این سیستم به دلیل نصب آسان و سرعت اجرا، جزو سیستم‌های پرکاربرد سقف عرشه فولادی در ساختمان‌های صنعتی و تجاری است.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *